Navigace: Preparace ryb Luboš Počinek > Příprava ryby k preparaci

Příprava ryby k preparaci

Chycení ryby

  Ke zdolávání ryb, které bychom chtěli dát preparovat, je nejvhodnější používat podběráky s co nejjemnější síťovinou, do které ryby nemohou vtlačit ploutve, které by se mohliroztřepit, jejich oprava a maskování je časově i materiálově náročnější a konečný efekt již není takový.

Vyproštění háčku

  Při vyndavání háčku musíme zacházet s rybou velmi optraně, abychom zabránili možným odřeninám či vypadnutí některých šupin. Také musíme dávat pozor při vyndavání háčku peánem či kleštěmi, abychom předešli vylomení zubů.

Uchování ryby a zaslání k preparaci

  Celou rybu (nikdy nekuchejte) nebo hlavu (PRO PREPARACI HLAVY ODDĚLTE CELOU PRVNÍ TŘETINU TĚLA ) je nutné zabalit do 2 až 3 vrstev sáčků, utěsnit proti vysychání a hluboce zamrazit, pokud není možní rybu ihned dovézt k preparaci. Takto zamraženou rybu můžete zabalit do novinových papírů, vložit do krabice, obložit papírem nebo jiným izolačním materiálem a zaslat poštou. Před zasláním je dobré se telefonicky či e-mailem domluvit, kvůli vyzvednutí balíku. Doporučuji balík zaslat začátkem týdne.


 
 
© preparaceryb.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky